1. Inleiding.

De artikelen 1 tot en met 12 vormen één geheel.

Gelóóft u God op Zijn Woord, altijd, overal? Vertròuwt u God op Zijn Woord, altijd, overal? Wàt er ook gebeurt, wàt er ook gedaan wordt, wàt mensen ook beramen en besluiten? Hoe uw leven ook gaat?

We bevinden ons in een heel nauw kringetje en kijken in ongeloof niet verder. Dan is ‘ons’ wereldje niet groter dan wat we hier en nu kunnen zien en observeren en beredeneren; en dat heen en weer geslingerd door alle informatie, dreiging, gebeurtenissen in ons leven en om ons heen. Dat wereldje is niet groter dan het hier en nu, tussen geboorte en sterven. En daarbinnen moet dan ook alles plaatsvinden. Toeval en geluk spelen een grote ‘rol’, het ‘lot’ kan gunstig en ongunstig zijn, vandaag, morgen, volgende week.

Gelooft, vertrouwt u God op Zijn Woord, altijd, overal? Dàt is geloof! In liéfde!

Maar er verandert niets! We zien geen enkele verandering, laat staan verbetering. De mensheid blijft even rot in al haar geniep, in al haar geslepenheid, in al haar raffinement. De rijken worden rijker, de armen worden armer, het onrecht regeert en tiert welig, ja, het onrecht wordt beloond, het recht omgebogen en verdacht gemaakt. Met (veel) geld wordt recht gemaakt wat krom is. Omkoperij, chantage, corruptie, onderdrukking en geweld, in combinatie met leugen en bedrog, gebracht met het meest vriendelijk gezicht en de meest vleiende stem en de meest overtuigende redenering onder betoon van de meest hechte onderbouwing met toejuiching van de meest integere en betrouwbare getuigen. WIE WIL NU NOG TEGENSPUTTEREN, WEERSPREKEN???

Gelooft, vertrouwt u God op Zijn Woord, altijd, overal? Temidden van déze mensenwereld? Want zie nú!!! zié nú!!! God hòudt Zijn Woord, eenmaal gegeven. Ja, ook als alles in tegenovergestelde richting wijst, ook als er naar ieders logisch denken geen andere mogelijkheid meer is. Het blìjkt: HET KAN NIET ANDERS!!!

Gelooft, vertrouwt u God op Zijn Woord, altijd, overal? Bent u er heel vast van overtuigd, dàt God Zijn Woord houdt? Tegelijk, dàt alle beloftes en garanties en verzekeringen van de duivel, zijn volgers, uiteindelijk niéts waard (blijken te) zijn?

19 september 2015

Dit bericht is geplaatst in De twee getuigen. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.