Johannes 21

Joh 21,25 En er zijn nog vele andere dingen, die Jezus gedaan heeft, welke, zo zij elk bijzonder geschreven werden, ik acht, dat ook de wereld zelf de geschreven boeken niet zou bevatten. Amen.

 

Met ‘wereld’ wordt hier de toenmaals bekende woon- en leefwereld bedoeld. Johannes wil met deze uitspraak aangeven hoe overweldigend veel de Heere Jezus gedaan en gesproken en getuigd heeft. Tegelijk, dat de zaken die wèl beschreven zijn voor ons genoeg moeten zijn en ons tot voldoende overtuiging moeten brengen. Ook daarin moeten we niet wijzer willen zijn dan God en tevreden zijn met wat Hij ons in Zijn Woord heeft geopenbaard.

Telkens weer blijkt onze grote kortzichtigheid, onze eigenwijsheid, onze onheilige nieuwsgierigheid. De Heere legt die alle aan banden: al die herhalingen zijn voor de mens broodnodig om hun hardheid en onverstand en vergeetachtigheid te overwinnen; maar Ik geef niet meer, dan dat Ik weet, dat voor hen meer dan genoeg is, zodat ze geen verontschuldiging hebben.

 5 juni 2012  

 

We zijn als mens geneigd, ja, we kunnen niet anders, dan vanuit onze eigen verdorven blik zien en beoordelen. Door het geloof moeten we telkens weer geestelijk leren zien naar Gods oordeel. De mens moet zijn hele leven hier leren LUISTEREN: SPREEK HEERE!

Dit bericht is geplaatst in 77x 'wereld' in het evangelie naar Johannes. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.