Johannes 4

Joh 4,42 En zeiden tot de vrouw: Wij geloven niet meer om uws zeggens wil; want wij zelf hebben [Hem] gehoord, en weten, dat Deze waarlijk is de Christus, de Zaligmaker der wereld.

 

Hier wordt met ‘wereld’ bedoeld de verdorven vijandige mensenwereld. Jezus, de enige Verlosser tussen God en mensen. Hoe beschamend voor joden en christenen, die Jezus als enige Verlosser afwijzen of menen zelf nog te kunnen toedoen aan Gods gerechtigheid. Beschamend, omdat hier publiek Samaritanen vóórgaan in hun erkenning, opdat wij erkennen en alle hoogmoed en hooghartigheid afleggen. Hoe krachtig heeft de Heilige Geest hier gewerkt, vooruit gewerkt op Pinksteren, bekering, geloof.

Hieruit blijkt des te meer de éénheid van God de Zoon en God de Heilige Geest, Die in volmaaktheid samen werkt om ook heidenen te roepen en te trekken en te overtuigen, soeverein. Hoe machtig is Zijn Woord, hoe wijs Zijn weg en op welk een bijzondere wijze zet Hij alle wijsheid der wereld hier te kijk en doet Hij de duivel beschaamd afdruipen.

5 juni 2012

Dit bericht is geplaatst in 77x 'wereld' in het evangelie naar Johannes. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.